Google Ad Grants
Google Ad Grants

Meer naamsbekendheid, bezoekers en donaties voor non profit organisaties

Jij bent al overtuigd van jouw goede doel. Nu de rest van de wereld nog. Maar online adverteren, is dat niet superingewikkeld? En kost dat niet veel geld? Helemaal niet! Rock the Web helpt non-profits zoals die van jou met gratis online adverteren.

De voordelen van Google Ad Grants:

  • 10.000 dollar mediabudget gratis!
  • Geen eigen mediabudget nodig
  • Je adverteert in 's werelds grootste zoekmachine: Google
  • Promoot jouw organisatie-doelen (bv. donaties, meer vrijwilligers)
  • Atlijd op het juiste moment in beeld
  • Helder inzicht in de prestaties
  • Meestal binnen 2 weken online
  • Wij regelen jouw aanvraag, jouw tijdsinvestering is dus minimaal
  • No cure no pay!
AdGrants1
AdGrants2
AdGrants4

Google Ad Grants

Alles wat je moet weten

Wat is Google Ad Grants?

Met Google Ad Grants adverteren goede doelen en instellingen (met ANBI- of SBBI-status) in ’s werelds grootste zoekmachine: Google. Zo vergroot je het bereik van je goede doel of instelling, genereer je meer donaties en werf je nieuwe vrijwilligers, zonder dat het jouw stichting bakken met geld kost.

Wat kan ik promoten?

Met Google Ad Grants plaats je advertenties in de zoekresultaten van Google. Je speelt dus in op wat mensen zoeken. Dat kan van alles zijn. Als zorginstelling zorg je er bijvoorbeeld voor dat (familie van) patiënten jouw instelling eenvoudiger vinden, als museum bereik je meer geïnteresseerden en verkoop je dus meer tickets, en als goed doel spreek je welwillende vrijwilligers en vrijgevige donateurs aan.

Wat kost Google Ad Grants?

De advertenties die je plaatst met Google Ad Grants kosten jouw stichting geen geld. Je krijgt van Google namelijk een maandelijks budget van $10.000 (circa €9.000) om mee te adverteren. Dit is genoeg om in potentie duizenden mensen mee te bereiken. Zie het als een donatie van Google. Rock the Web helpt jou graag met de aanvraag van Google Ad Grants en het plaatsen en onderhouden van de advertenties. Zo kost het je ook geen kostbare tijd. Je betaalt alleen de bureaukosten van Rock the Web.

Wat levert het op?

at Google Ad Grants oplevert, hangt af van jouw doelen. Ben je op zoek naar meer donateurs, vrijwilligers of leden? Of wil je je goede doel juist onder de aandacht brengen bij je beoogde doelgroep, zodat je meer mensen kan helpen? Met jouw advertenties breng je precies onder de aandacht wat voor jouw stichting belangrijk is. Rock the Web denkt met je mee en zorgt ervoor dat je Google Ad Grants-tegoed optimaal ingezet wordt om jouw doelen te bereiken op de momenten die voor jou belangrijk zijn. Google Ad Grants is flexibel, dus het maakt niet uit of je nou één keer per jaar een fundraiser houdt of het hele jaar door actief bent. Het resultaat van de advertenties maken we inzichtelijk via Google Analytics en in periodieke rapportages.

Wat heb ik nodig voor Google Ad Grants?

Je organisatie moet in ieder geval een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI) zijn. Daarnaast moet je beschikken over een goede website. Heb je nog geen goede website? Ook dan helpt Rock the Web graag. Bekijk de websites die wij speciaal voor stichtingen en non-profit organisaties realiseren op https://stichting.topsiteonline.nl/. Tot slot moeten je advertenties goed presteren om gebruik te blijven maken van Google Ad Grants. Dat is lastig als je geen ervaring hebt met Google's advertentieplatform, maar uiteraard zorgt Rock the Web ervoor dat je advertenties optimaal presteren.

Waarom Rock the Web?

Rock the Web heeft jarenlange ervaring met zowel Google Ads (voorheen AdWords) als Google Ad Grants. We kennen het advertentiesysteem van Google daarom door en door en behalen zo het maximale resultaat met onze advertenties. Daarnaast kennen we de eisen die Google stelt om gebruik te kunnen maken van Ad Grants en zorgen wij ervoor dat je organisatie in aanmerking blijft komen. Je hoeft dus nergens naar om te kijken.

Ook als je wel al bekend bent met Google Ad Grants en er misschien zelfs al zelf mee bent begonnen, kunnen wij jou helpen om een nog beter resultaat te behalen. In ieder geval ontzorgen wij jouw stichting. Wij regelen de aanvraag, plaatsen de advertenties en onderhouden het account voor je.

Hoe kan ik beginnen?

Je hoeft alleen maar contact met ons op te nemen. Wij bekijken gratis en vrijblijvend of je organisatie in aanmerking komt voor Google Ad Grants. Neem dus vandaag nog contact met ons op voor een gratis scan!

Ja, scan mijn stichting

Doe de scan en zie hoe jouw organisatie kan groeien