10 redenen om WordPress te kiezen voor je bedrijfswebsite

door Juul Reumkens

Techniek

10 redenen om WordPress te kiezen voor je bedrijfswebsite

10 voordelen van WordPress voor je organisatie

De wereld van het internet wordt steeds groter en geen website hebben voor je organisatie is ondenkbaar geworden. In recente jaren zijn er verschillende Content Management Systemen (CMS) ontwikkelt die het maken en onderhouden van een website hebben gestimuleerd. Met een marktaandeel van 30% staat WordPress daar op een speciale plek tussen. Deze open-source CMS heeft veel in zijn mars en kan wel eens de beste keuze zijn voor een bedrijfswebsite. Hier zijn 10 redenen waarom je je website met WordPress zou moeten laten maken.

 1. Op maat gemaakte thema’s voor jouw unieke bedrijf

WordPress werkt met “thema’s” die de website een uniek uiterlijk geven. Er zijn twee soorten thema’s verkrijgbaar: de gratis templates en op maat gemaakte thema’s die uniek zijn voor één website. De standaard, gratis templates zijn toereikend voor een persoonlijke blog maar een bedrijfswebsite zal gebruik willen maken van een op maat gemaakte thema. Er bestaat er van jouw bedrijf maar één en dit wil je weerzien op jouw online, professionele visitekaartje.

Rock the Web maakt deze thema’s zelf, uniek en helemaal aangepast op jouw bedrijf en jouw wensen. Zo ziet je bedrijfswebsite er professioneel uit, qua stijl en met een breed scala aan functionaliteit voor de klant. Hier kom je meer te weten over de verschillen tussen een standaard template en een maatwerk website.

 1. Kosteneffectief en je zit niet vast aan één service bureau

In vergelijking met andere Content Management Systemen is en blijft WordPress de voordeligste optie. Vooral met de betaalde functies mee inbegrepen is WordPress een kosteneffectieve manier om een website te laten bouwen en te onderhouden. Zo betaal je voor WordPress geen contributie en blijven de totale kosten beperkt.

De kosten die een full service internetbureau maakt om jouw website te onderhouden bestaan voornamelijk uit webhosting en betaalde premium plugins (hieronder meer daarover). Daarom kiezen veel internet service bureaus ervoor om met WordPress te werken. Zo kunnen ze je een rijke website ervaring aanbieden, voor een gunstige prijs.

Bovendien blijf jij ten allen tijde de eigenaar van de WordPress code en alle data van je website. Je zit dus ook niet voor altijd vast aan één en dezelfde internet service bureau. Elk ander bureau kan het werk van het vorige bureau oppakken en verder gaan.

 1. Gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker

WordPress is heel gebruiksvriendelijk voor de eindgebruiker. Als de website eenmaal gebouwd is kun je gemakkelijk nieuwe content toevoegen. WordPress is gemaakt met zowel technische als niet-technische mensen in gedachten. Je hoeft niet over veel technische kennis te beschikken om bijvoorbeeld blog posts toe te voegen. Dit maakt WordPress erg populair bij bedrijven met een beperkt budget voor hun IT afdeling. Het is dan ook de populairste CMS in gebruik en 60% van alle websites met een CMS draait op WordPress.

WordPress dashboard

Een medewerker met goede internetvaardigheden zou nieuwe blogposts kunnen schrijven en publiceren, maar je kunt het ook zelf doen. Tekst, foto’s en video’s zijn gemakkelijk toegevoegd en doen je content tot leven komen. Een andere optie is om de content creatie uit te besteden en vervolgens zelf op je website te zetten in WordPress. Als je hier toch hulp bij nodig hebt kun je contact opnemen met je internet servicebureau.

 1. Search Engine Optimalisatie (SEO) laat je gevonden worden

Je wilt met je website gevonden worden, anders kun je net zo goed helemaal geen website hebben. Hier komt Search Engine Optimalisatie (SEO) om de hoek kijken. Er komt heel wat kijken bij SEO, maar WordPress helpt daar automatisch aan mee. De structuur van de website is al optimaal om gevonden te worden door Google en er zijn veel plugins verkrijgbaar die daar nog een schepje bovenop doen. Ook een door ons geoptimaliseerde thema zorgt voor een nog betere vindbaarheid op het internet.

Wil je meer weten over SEO of zoek je daar hulp bij? Lees dan ons artikel over online zichtbaarheid.

 1. Een Responsive Thema werkt op elk apparaat

De meeste zoekopdrachten komen tegenwoordig van “handhelds” zoals mobiele telefoons. Een website die bedoeld is voor een desktop zal daar niet goed op functioneren. De bezoeker moet dan heen en weer scrollen om alles te kunnen zien en lezen.

Het WordPress thema dat Rock the Web voor je website bouwt maakt hem automatisch “responsive”. Je website zal dan in een ander formaat worden weergegeven op mobiele apparaten als op een desktop. Op deze manier is de ervaring voor de bezoeker altijd soepel en optimaal. Dit komt ook de snelheid ten goede.

 1. Een snelle website houdt bezoekers vast

Mensen houden niet van wachten en ze verwachten dan ook een snel ladende website. De meeste website bezoekers haken af als ze veel langer moeten wachten dan 10 seconden. Ook score je lager op Google als je website langzaam is. Vooral de “First Contentful Paint” is belangrijk. Dat is het eerste dat een bezoeker ziet en laat hen weten dat de website aan het laden is.

WordPress is uit zichzelf al snel en met slimme plugins en unieke thema aanpassingen blinkt je WordPress website uit qua snelheid. WordPress is ook vrij uniek in dat het niet meer mobiele data gebruikt dan de standaard desktop versie. Dus ook op mobiele apparaten, en zonder wifi, is je website net zo snel als anders.

Bepaalde thema’s en plugins kunnen je website behoorlijk vertragen. Het is daarom belangrijk dat je thema goed in elkaar zit en dat je plugins afgestemd zijn op jouw website. Een WordPress specialist kan je daarbij helpen.

 1. Plugins voor bijna alles

Net als met thema’s kan WordPress bijna oneindig worden aangepast waar het gaat om functionaliteit. Plugins voegen mogelijkheden toe die een standaard website niet heeft. Dit kan op allerlei gebieden, onder andere:

 • SEO om je website nog sneller gevonden te laten worden
 • Je website sneller te maken
 • Interactiviteit en functionaliteit toevoegen voor de bezoeker

De betaalde plugins zijn hierin beter dan de gratis versies. Ze bieden meer functionaliteit en de gratis edities zijn vaak alleen maar “proefversies”. De belangrijkste functies zijn dan uitgeschakeld. Bij Rock the Web maken we ook eigen plugins die naadloos aanpassen op jouw unieke behoeftes.

 1. Social Media integratie deelt automatisch met je followers

Social Media zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn niet meer weg te denken als een bedrijf gevonden wil worden op het internet. Een van de eerste stappen die een professioneel bedrijf zou moeten ondernemen is het opzetten van Social Media accounts. Deze gebruik je dan om nieuwe content te delen met de wereld en om brand awareness voor jouw website op te bouwen.

Rock the Web koppelt al je Social Media accounts aan je website. Eenmaal opgezet kun je nieuwe content en blogposts automatisch delen via alle gekoppelde Social Media accounts. Op deze manier blijven al je followers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 1. Open-Source, veilig en future-proof

WordPress is Open-Source en wordt continu bijgehouden en geupdate. Dit komt ten goede van de veiligheid van je website. Omdat iedereen de code kan inzien, denken veel mensen mee in het verbeteren ervan. Van alle websites ter wereld werkt 30% op WordPress. De praktijk laat zien dat Open-Source software de veiligste soort software is. Nog voordat hackers gebruik kunnen maken van een zwakte in het systeem is dit al opgespoord en opgelost door de grote community.

Om je website nog veiliger te maken zijn er een aantal professionele plugins verkrijgbaar. Deze maken brute force aanvallen en spam onmogelijk, scannen IP’s op gevaarlijk gedrag en maken automatisch backups van je hele website. Als deze plugins goed zijn opgezet bestaat er geen veiligere CMS website dan een WordPress website.

 1. Langdurige ondersteuning door je full service internetbureau

WordPress bestaat al meer dan 10 jaar en is uitgegroeid tot een stabiel en betrouwbaar platform. Met een onderhoudscontract bij Rock the Web blijft je website up-to-date en future-proof. Websites verouderen snel en vergen constant onderhoud en wijzigingen. WordPress en een internetbureau werken hand in hand door:

 • Plugins en thema’s up-to-date te houden
 • De beveiliging actief en proactief in de gaten te houden
 • Fouten op te sporen en te repareren
 • Pagina’s bij te werken met nieuwe, relevante informatie
 • Periodiek de thema aan te passen of te veranderen om het uiterlijk van de website te verfrissen.

Op deze manier blijft je bedrijfswebsite altijd bij de tijd en fris in de kleren.

Conclusie: je website laten maken in WordPress?

WordPress heeft veel voordelen voor een bedrijf. Het is één van de goedkoopste alternatieven maar je kunt er een unieke, professionele bedrijfswebsite mee laten maken. Een website laten maken met een aangepast thema maakt hem uitzonderlijk van alle andere. De betaalde of uniek gemaakte plugins brengen je website verder tot leven. Als al deze dingen met maatwerk en tot perfectie zijn ingesteld heb je met WordPress de beste website die je bedrijf zou kunnen wensen. Niet voor niets wordt WordPress gebruikt door grote namen zoals Whitehouse.gov, Toyota, Sony Music en zelfs Walt Disney.

Rock the Web is jouw WordPress specialist Limburg. Bekijk hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met een maatwerk WordPress website.