Kies jij voor een template of maatwerk website?

door Juul Reumkens

Design

Kies jij voor een template of maatwerk website?

Wanneer je organisatie toe is aan een (vernieuwde) website, kom je al gauw voor de volgende keuze te staan: Ga je voor een bestaand template als basis voor je nieuwe site, of ga je voor een uniek ontwerp en kies je een maatwerk website als oplossing? Velen vragen zich af wat het verschil nou precies is. In dit artikel kom je erachter welke optie het beste bij de behoeften van jouw bedrijf past.

Kant en klaar vs. Afgestemd op jou

Een template site als het ware een kant en klare opzet waarin het design en alle functies daarbij zijn vastgelegd. De content en kleuren kunnen wel worden aangepast naar de visuele identiteit van je bedrijf. Dit is een snelle en eenvoudige optie en dus ook de goedkoopste manier. Het nadeel hierbij is dat de website niet zo uniek en flexibel is. Want als concurrenten dezelfde template gebruiken, gaat dit ten koste van je merkbeleving. Ook werkt de website vergeleken met een maatwerkoplossing trager door het gebruik van plug-ins, wat ten koste gaat van de gebruikerservaring.

Een professionelere optie is dan ook een maatwerk website op basis van een uniek design. Een responsieve maatwerkoplossing wordt volledig afgestemd op jouw bedrijf en met oog voor de eindgebruiker. Dit vergt natuurlijk meer tijd en arbeid, waardoor er een grotere investering nodig is. Daarvoor krijg je dan wel een site volledig afgestemd op jouw wensen en verwachtingen. Voor de lange termijn is dit de beste optie, want je website kan optimaal meegroeien met de ambities van je organisatie.


Hoe maak je de beste keuze?

Een website is niet zomaar iets. Het is een waardevol bezit van je bedrijf. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke functionaliteiten en uitstraling je wilt creëren met de website. Het volgende lijstje zal helpen met het maken van de keuze:

Template websiteMaatwerk website
+ Snel klaar+  Hoge stabiliteit
+ Goedkoop+  Helemaal uniek
– Minder uniek+  Hoge snelheid
– Trager in gebruik–  Arbeidsintensieve oplossing

Wanneer er wordt gekeken naar de voordelen van beide type websites, kan geconcludeerd worden dat het belangrijkste voordeel van een maatwerkoplossing de stabiliteit is. Een templatesite is kostenbesparend, maar minder uniek met een relatief lage performance. Beide opties kunnen worden gemaakt met een Content Management Systeem (CMS), zoals WordPress. Rock the Web heeft veel ervaring hiermee en creëert al jaren maatwerk oplossingen voor de beste kwaliteit. Het is belangrijk om je website te zien als een investering in de toekomst van je organisatie.


Hoe zie jij je website voor je?

We zijn erg benieuwd of jij toe bent aan een nieuwe website en hoe je deze voor ogen ziet. We brainstormen graag met je mee en kunnen je als WordPress-expert advies geven wat betreft de mogelijkheden.

Neem contact op